30 Nisan 2014 Çarşamba

Patates Garnitür

PATATES GARNİTÜR
 
Merhabalar,bugün sizlere Tavuk yemekleri,et yemekleri hatta balığınızın yanına garnitür olarak servis yapabileceğiniz çok pratik ve bir o kadarda lezzetli fırında patates tarifi vereceğim.
 
Malzemeler
Arzu ettiğiniz kadar patates
zeytinyağı
kırmızı yağ biberi
sarımsak
taze biberiye
taze kekik
karabiber
tuz
kırmızı pul biber
fırın poşeti
 
Patateslerin kabukları soyulduktan sonra istediğiniz şekilde patateslerinizi doğrayabilirsiniz. İçerisine diğer malzemeler katılıp bir güzel harmanlıyorsunuz. Fırın poşetine koyup 170 derecede 60 dk. pişiyorsunuz. Farklı baharatlarlarda zenginleştirebilirsiniz.Kuru kekik ve kuru biberiye de kullanabilirsiniz. Balkonumda saksıda yetirdirdiğim için taze kullandım.




kekik
biberiye

 
 
 
 
 
 
Fırına atılmadan önce bütün malzemeler harmanladım.



Servise hazır hali
 
Afiyet olsun .Ağzınızın tadı bozulmasın.
 

 

1 yorum :

  1. Canım taze biberiye bende almıştım hazır varken senin bu tarifini denemek lazım ,garnitürü bu şekliyle hiç yapmadım çok lezzetlidir eminim afiyetler olsun çok sevgiler.

    YanıtlaSil